У світі існує безліч міських легенд, і один із таких міфів застерігає нас від змішування кип'яченої та сирої води. Згідно з цим давнім повір'ям, подібне поєднання може призвести до серйозних наслідків – від отруєння та блювання до ослаблення імунітету та розвитку хронічних захворювань.

Одним із поширених тверджень є думка про те, що кип'ятіння води робить її "мертвою", позбавляючи корисних властивостей та речовин.

Окріп / фото: Freepik

Але наукові факти спростовують цей міф, вказуючи на те, що хоча концентрація деяких елементів може зменшитися при кип'ятінні, вода, як і раніше, залишається життєво важливим рідким ресурсом.

Вітаміни та мікроелементи, якщо вони взагалі присутні у воді, не зникають при кип'ятінні, а лише частково змінюють свою концентрацію.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Окріп / фото: Freepik

Інша поширена теорія пов'язана з так званою "пам'яттю води".

Відповідно до неї, організм здатний засвоювати лише однорідну воду, і змішування кип'яченої та сирої води порушує цю однорідність. Тим не менш, концепція "пам'яті води" в основному служить маркетинговим хитрощі, спрямованим на продаж спеціально оброблених вод з обіцянкою унікальних цілющих властивостей.

Тарифи на воду / фото: Freepik

З хімічної точки зору змішування кип'яченої та сирої води також викликає сумніви.

Якщо розглядати питання щодо вмісту мікроорганізмів у некип'яченій воді, то вони перейдуть у кип'ячену при змішуванні, навіть якщо їх концентрація знизиться. Це особливо важливо, коли джерело води може містити бактерії чи віруси.

Окріп / фото: Freepik

Наукова правда підкреслює, що змішування кип'яченої та сирої води безпечне з хімічної та біологічної точок зору. Зрештою, така суміш лише повертає нам воду з її характерними властивостями, важливими для споживання.

Зрозуміло, при цьому слід враховувати якість джерела води, за винятком тих, які можуть становити небезпеку для здоров'я.

Схуднете , знизите вагу і навіть відійдете від вечірки: чому корисно приймати ванну і що потрібно додати у воду.

Вам буде цікаво дізнатися, українцям "вибачать" борги за воду та каналізацію: хто може не платити