Деякі страви можна їсти холодними, інші потрібно лише гріти. Це не тільки не смачно, а й не корисно.
Лікарі виділили 5 категорій продуктів, які краще не вживати холодними.
Їжа з білками.
Яйця, риба та м'ясо майже не засвоюються у холодному вигляді. Тому вживання таких продуктів може призвести до зайвої ваги та проблем зі шлунком.
Червоне м'ясо
Такий продукт взагалі важкий на шлунок, а холодному вигляді тим паче. Вживаючи його холодним можна отримати навантаження на травну систему.
Гороскоп на сьогодні, 13 травня: ризик блюзнюків та дратування скорпіонів
Замовили з-за кордону — отримайте штраф: українців шокували новими правилами поштових відправлень
Ухилянтам не залишать нічого: заберуть гроші, авто та житло
Важливе нагадування для кожного: пенсіонерам поставили жорсткі умови
Їжа, смажена на олії
У холодному вигляді жири не розщеплюються, що створить навантаження на печінку, а також створить додаткові проблеми зі шлунком та підшлунковою.
Супи
Якщо в них містяться тварини, що важко перетравлюються, білки. Але це стосується лише традиційних гарячих супів. Не стосується це окрошки, гаспачо та інших перших страв, що подаються холодними. Крім того, це не поширюється на супи, що варилися без бульйону тварини.
Суміш холодних та гарячих складових
Такі поєднання притуплюють почуття ситості та можуть призвести до переїдання.
У охолодженому вигляді можна їсти: буженину, печінковий торт, тушковану капусту, рибу в паніровці та клярі.
Нагадаємо про небезпеку сну при світлі: як лише одна ніч перед телевізором може зашкодити здоров'ю.
Раніше ми повідомляли, що зниження тиску, сон та шлунок: 5 рецептів чаю для покращення здоров'я.