Деякі страви можна їсти холодними, інші потрібно лише гріти. Це не тільки не смачно, а й не корисно.
Лікарі виділили 5 категорій продуктів, які краще не вживати холодними.
Їжа з білками.
Яйця, риба та м'ясо майже не засвоюються у холодному вигляді. Тому вживання таких продуктів може призвести до зайвої ваги та проблем зі шлунком.
Червоне м'ясо
Такий продукт взагалі важкий на шлунок, а холодному вигляді тим паче. Вживаючи його холодним можна отримати навантаження на травну систему.
Гороскоп на п’ятницю, 28 березня: на кого чекають фінансові втрати і емоційні зриви
Повістки посипляться вже в квітні: тисячі працівників залишаться без захисту через нові вимоги до бронювання
Чоловікам дозволено відмовитись від мобілізації: ніякої "бусифікації" і примусу ТЦК
Переведення годинників на літній час: чи будемо крутити стрілки у 2025 році, термінове звернення до українців
Їжа, смажена на олії
У холодному вигляді жири не розщеплюються, що створить навантаження на печінку, а також створить додаткові проблеми зі шлунком та підшлунковою.
Супи
Якщо в них містяться тварини, що важко перетравлюються, білки. Але це стосується лише традиційних гарячих супів. Не стосується це окрошки, гаспачо та інших перших страв, що подаються холодними. Крім того, це не поширюється на супи, що варилися без бульйону тварини.
Суміш холодних та гарячих складових
Такі поєднання притуплюють почуття ситості та можуть призвести до переїдання.
У охолодженому вигляді можна їсти: буженину, печінковий торт, тушковану капусту, рибу в паніровці та клярі.
Нагадаємо про небезпеку сну при світлі: як лише одна ніч перед телевізором може зашкодити здоров'ю.
Раніше ми повідомляли, що зниження тиску, сон та шлунок: 5 рецептів чаю для покращення здоров'я.