Подушки, як і інші елементи постільної приналежності, потребують регулярного чищення. При цьому не обов'язково віддавати їх у хімчистку, адже все можна зробити в домашніх умовах і без особливих заморочок. Про це пише портал mirror.

Якість сну багато в чому залежить від умов, в яких відпочиває людина. Набагато приємніше лягати на свіже ліжко та чисті подушки. Якщо з пранням білизни проблем не виникне, то почистити подушки складніше. Проте впоратися із завданням можна і без прання.

Сон. Фото: скрін youtube

Так, перше, що слід запам'ятати – синтетичні подушки потрібно чистити кожні 3-6 місяців, а пухові та пір'я – кожні 6-12 місяців.

Як освіжити подушки без прання

Процес досить простий і займе ні багато часу, ні сил. Спочатку потрібно підготувати інгредієнти, без яких у цій справі не обійтися – сода та оцет.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Наступний крок - знімаємо наволочки та протектори і засипаємо товстим шаром соди поверхню з обох боків. Після цього робимо розчин оцту та води – пропорції 1 до 1. Цією рідиною потрібно обробити подушку за допомогою пульверизатора.

Подушка. Фото: скрін youtube

Коли завдання буде виконано, потрібно залишити подушку приблизно на 30 хвилин. За цей час пройде реакція, яка прибере всі зайві запахи. Після цього слід видалити соду з поверхні подушки. Можна використовувати щітку або пилосос зі спеціальною насадкою.

За хорошої погоди подушки можна повісити висихати на балконі або у дворі, якщо у вас є приватний будинок. Це надасть ще більшого ефекту свіжості.

Подушка. Фото: скрін youtube

Важливо пам'ятати, що до застосування лайфгака краще ознайомиться з інструкцією або етикеткою подушок. Якщо вони виготовлені з піни або мають ефект пам'яті, такий метод може не підійти.

Раніше портал Знай повідомляв, зима ще не закінчилася, а пуховик вже брудний: як відмити будь-які плями на куртці без прання.

Також наш портал інформував, кожен другий робить неправильно: блогер показав, як правильно використовувати капсули для прання.

Крім того, ми писали, цей розчин знищує неприємну жовтизну з білої постільної білизни: секрет твоєї бабусі.