З ранку багато хто з нас слідує певним ритуалам, і одним з них є заправка ліжка. Однак німецькі медики попереджають, що ця звичка, здавалося б, нешкідлива, може виявитися шкідливою для нашого здоров'я.

Медичні експерти розповіли, що коли ми щойно прокинулися, наша постіль ще деякий час залишається теплою та злегка вологою. І тут починається небезпека.

Ліжко / фото: Freepik

Якщо ми відразу заправляємо постіль, вкриваючи її пледом або ковдрою, ми створюємо ідеальні умови для розмноження кліщів та інших хвороботворних мікроорганізмів.

Це середовище може бути особливо небезпечним для алергіків, а також становить ризик для здорових людей, оскільки в теплому та вологому середовищі можуть розвиватися різні інфекції.

Популярні новини зараз

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Ліжко / фото: Freepik

Медики радять не поспішати із заправкою ліжка, а залишити його на деякий час незібраним. Натомість, після пробудження, краще провітрити спальню, відкрити вікна і дати матрацу і ковдрі пройтися на свіжому повітрі.

Такий підхід не тільки запобігатиме розмноженню мікроорганізмів, але й забезпечить здоровіше середовище для вашого сну.

Таким чином, перегляд ранкових звичок, включаючи відкладене заправлення ліжка, може стати невеликим, але важливим кроком до піклування про власне здоров'я.

Також наш портал радив, любіть зранку випити філіжанку кави - будьте готові до печіння: кому і чому заборонено це робити

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що лікар пояснив, чи чекати на інсульт при постійному стресі: "На роботі кожен день..."

Вам буде цікаво дізнатися, що схуднуть навіть ліниві: дієві поради, як без зайвих зусиль скинути зайву вагу