Банани завжди вважались здоровою їжею та ідеальним варіантом перекусів. В них багато поживних речовин, тому вони досить корисні.

Але не всі знають, що щоденне вживання бананів може стати небезпечним для організму. Про причини такого твердження, розповіли в EatThis,NotThat.

Морозиво з бананів. Фото: Youtube

Не підходять людям з нирковими захворюваннями

Банани містять велику кількість калію, який негативно вплине на людей, з хронічними хворобами нирок. Якщо маєте з цим проблеми, вживання бананів варто обговорити зі своїм лікарем. Він розповість, чи безпечно вам вживати їх.

Популярні новини зараз

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Банани не ситні

У бананах мало жиру та білку, а це означає, що більшість калорій в них – вуглеводи. Це призводить до відчуття голоду майже відразу після вживання бананів. Щоб цього не відбулось, їх варто поєднувати з білками – йогуртом, горішками та насінням. Це буде і корисно, і поживно одночасно.

Банан, фото hochu

Не поєднуються з деякими ліками

Банани можуть погано взаємодіяти з деякими ліками, такими як інгібітори АПФ і діуретики. Якщо ви приймаєте якісь ліки, порадьтесь з лікарем, чи безпечно вживати тоді банани.

Може викликати здуття живота

У складі бананів є розчинна клітковина і натуральні цукрові спирти, які можуть викликати газоутворення і здуття живота у деяких людей. Тому якщо ви спостерігаєте у себе такі симптоми після вживання бананів, варто скоротити їх кількість, або взагалі відмовитись.

Здуття живота, скріншот з відео

Нагадаємо, портал Знай інформував, коктейль для імунітету з гранату, лимона та імбиру: справжня вітамінна "бомба"

Раніше на порталі Знай повідомлялося, їжте ці 9 продуктів і назавжди забудете про сухість шкіри взимку: ви навіть не підозрювали

Також, наш портал інформував, їжте цю кашу вранці й проживете довше: дієтологи назвали переваги доступної страви