Суперфуд завжди має екзотичні асоціації: авокадо, манго, чіа та інше. Але наші українські продукти мають у деяких випадках навіть більше користі та смаку.

Найголовніше у наших умовах – вони не дорогі і доступні кожному українцю. Про те, які локальні продукти мають багато поживних речовин, розповіла Олена Лівінська на платформі "Бережи себе".

Насіння чіа. Фото: Youtube

Гречка

Унікальна крупа, яка містить у складі велику кількість білків, правильних вуглеводів, клітковини, вітамінів групи В. Окрім того, вона багата на такі мікроелементи як мідь, магній, залізо, марганець, селен, фосфор, цинк. Гречана каша, або ж суп – відмінне рішення для того, щоб збагатити свій організм корисними елементами та гарно наїстися.

Популярні новини зараз

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Гречка з м'ясом, скріншот: YouTube

Гарбуз

Овоч, який має у своєму складі калій, вітамін А і С. Окрема тема – гарбузове насіння, яке багато білками, жирними кислотами, магнієм, залізом, фосфором та цинком. Гарна новина у тому, що з нього можна готувати абсолютно все і воно буде не тільки смачне, а і корисне.

Гарбузовий суп, фото gastronom

Буряк

Ще один овоч, який заслуговує окремої уваги. Він є джерелом клітковини, корисних вуглеводів, марганцю та фолієвої кислоти. А ще він здатен нормалізувати артеріальний тиск. Щоб зробити свій раціон корисним, збагачуйте його стравами з буряка і організм вам за це подякує.

Буряк. Фото: скрін youtube

Квашена капуста

В її складі не тільки є багато вітаміну С, але і молочнокислі бактерії. Вона здатна пригнітити запальні процеси в організмі та зміцнити імунітет.

Квашена капуста, фото: kulinarochka2013

Нагадаємо, портал Знай інформував, улюблена кола та бургер можуть викликати рак: вчені дійшли до шокуючих висновків

Раніше на порталі Знай повідомлялося, після цього дорога одна - на смітник: які продукти не можна зберігати в поліетиленовому пакеті

Також наш портал інформував, ложку вранці, ложку ввечері і талія, як у Бріжит Бардо: продукт, який прибере віковий жир