Каші заведено вважати поживною та корисною стравою, багатою на мікроелементи та інші важливі речовини. Втім, не всі види круп є корисними і навіть безпечними для організму. Про це пише портал pixelinform.
Не всі каші позитивно впливають на організм при регулярному вживанні. Дієтологи рекомендують перевірити раціон та звести до мінімуму вживання деяких видів круп.
Так, до шкідливих каш належить манка. Вона є перемеленою пшеницею і на 70% складається з крохмалю. Користі від такої страви немає, а шкоди більш ніж достатньо.
За словами експертів, щоденне вживання манки змушує організм посилено виробляти інсулін, що може спричинити розвиток цукрового діабету.
Через аномальну погоду Україна залишиться без популярного фрукту
Стаж, середня зарплата та мінімалка: які сюрпризи готує пенсійна система у 2025 році
Мобілізації не уникнуть: хто в першу чергу піде до ТЦК у квітні
Пенсіонерам виплатять доплати до дня народження: отримають до 10 тисяч гривень
Також до шкідливих каш відносять вівсянку швидкого приготування. Справа в тому, що такий продукт не містить поживних речовин і вживання у великій кількості загрожує проблемами зі здоров'ям. Наприклад, можуть розвинутися діабет, серцево-судинні захворювання. Також є ризик набрати зайву вагу, яка надалі загрожує безліччю інших проблем.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ідеальний продукт для оздоровлення серця: коштує копійки, але ефект безцінний.
Також наш портал інформував, шукайте не в аптеці, а в холодильнику: які продукти потрібно їсти восени, щоб насититися вітамінами.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати.