Навіщо люди їдять гостру їжу? Всі ми добре знайомі з відчуттям, коли перчик чи соус здатні "спалахнути" у роті, мов справжній вогонь. Гострота їжі часто викликає дискусії про її наслідки для організму.

Але давайте розберемося в міфах і фактах про гостру їжу та її вплив на наше здоров'я.

Гострий перець. Фото: скрін youtube

Міф №1: Від гострої їжі з'являються опіки

Гостро, насправді, не викликає справжніх опіків. Коли ми їмо щось гостре, то відчуваємо біль, але це лише активація терморецепторів, що реагують на високу температуру та капсаїцин у перці. Такі відчуття можуть бути схожі на реальний опік, але вони не завдають реальних пошкоджень. Гостро може викликати почуття опіку в роті, але насправді це лише сприйняття мозку.

Міф №2: Гостра їжа шкодить шлунку

Гострота перцю здатна знижувати вироблення кислоти у шлунку, що, загалом, корисно здоров'ю травлення. З використанням відеоендоскопії вчені перевірили: після приміщення 30 грамів перцю халапеньо на слизову оболонку шлунка людини не було виявлено пошкоджень.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Міф №3: Від гострої їжі з'являються прищі

Незважаючи на поширені думки, гостре не викликає прищів і не погіршує стан шкіри. Деякі дослідження підтверджують можливий зв'язок між появою прищів та споживанням продуктів з високим глікемічним індексом. Однак немає переконливих доказів того, що гостра їжа сприяє погіршенню стану шкіри.

Вам буде корисно дізнатися про питну дієту, яка позбавить вас від 4-10 кг всього за тиждень: як правильно почати, щоб не нашкодити собі

Раніше ми писали про несподівано корисний напій: досвідчені господині поділилися незвичайними побутовими лайфхаками з пивом