Гарбуз - продукт, який набирає популярності щоосені, з ним можна приготувати будь-що, бо існує величезна кількість різних рецептів "на смак і колір".
Ми ж зараз постараємося розібратися в тому, чи можна їсти цей овоч у сирому вигляді. Адже відомо, що він містить вітамін А, який необхідний для очей, імунної системи, кісток та шкіри; вітамін Т (карнітин), дефіцит якого призводить до порушення метаболізму та процесу кровотворення. Останній із названих вітамінів виводить токсини з організму, сприяє спалюванню жирів та багато іншого.
Крім того, у гарбузі повно флавоноїдів, а вони, у свою чергу, допомагають виглядати і відчувати себе молодшими, вони уповільнюють старіння та перешкоджають розвитку пухлин.
І на цьому корисні властивості не закінчуються... підвищується стійкість до стресів, знижується гіперактивна працюючи щитовидної залози, травна система працює правильно, покращується діяльність серцевого м'яза. Особливо важливий гарбуз чоловікам, бо є позитивний вплив на чоловічу репродуктивну функцію.
Безкоштовний проїзд та комуналка: за що ще не платитимуть пенсіонери
У ТЦК забрали телефон: чи мають право воєнкоми вилучати речі
Гривні вилучають з обігу: яких купюр треба позбутися
Українських дітей можуть не пустити за кордон: оголосили нові правила
Тому, відповідаючи на запитання, чи можна їсти гарбуз у сирому вигляді, потрібно. Але спочатку потрібно починати з малих порцій. Якщо організм відреагував позитивно, то все добре.
Є список категорій громадян, яким сирий гарбуз таки їсти не можна. Наприклад, цей овоч може підвищити рівень цукру в крові, тому його не можна вживати діабетикам. Як і людям із запальними захворюваннями ШКТ та камінням у жовчному міхурі та нирках.
Гарбуз має проносний і сечогінний ефект, який проявляє себе, якщо з'їсти більше 0,5 кг продукту.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Нагадаємо, якщо турбують темні кола під очима: кілька способів позбутися їх
Як повідомляв "Знай.uа", набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона
Знай.uа писав, пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт , щоб їсти до наступного літа