Яким буде новий графік вакцинації?

Незважаючи на оптимістичну новину прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про стабілізацію ситуації у деяких областях України, більшість регіонів поки не виходять із червоної карантинної зони. Про нові кроки у досягненні максимально продуктивних результатів в процесі загальноукраїнського вакцинації повідомив сьогодні міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Кабмін - фото РБК-Украина

6 млн в місяць, або 270 тис – за добу

Попри відверті збої у злагодженій роботі медзакладів на першому етапі вакцинації і запізнілий старт цього процесу загалом, зараз профільний міністр наголошує на покращенні цього напрямку.

"Для реалізації указу президента та подолання викликів нами розроблений проект Національного плану вакцинації. Ми пропонуємо визначити мінімальну кількість щеплень, яка повинна проводити наша медична система, щоб охопити 70 % населення щепленням до кінця 2021 року. Потужності нашої медичної системи готові для виконання такого завдання", - зазначає під час виступу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Максим Степанов - фото з Фейсбук (М.Степанов)

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Мізерну кількість вакцинованих осіб неодноразово критикували навіть самі нардепи, викликаючи на пояснення представників Уряду до Парламенту.

Верховна Рада - фото ВРУ

Та, за словами профільного міністра, невдовзі ситуація має змінитися.

"Це майже 6 млн щеплень на місяць або 270 тисяч щеплень на добу без вихідних. Чи можемо ми це зробити? Так. Але тільки в одному випадку – коли до цього процесу будуть долучені всі рівні державного управління. Зокрема, голови обласних державних адміністрацій та очільники органів місцевого самоврядування", - повідомив Максим Степанов.

Вакцинація - фото МОЗ України

За його словами, Міністерство самостійно в "ручному" режимі не в змозі управляти такою мережею пунктів щеплення – це тисячі пунктів, розташованих по всій території України.

Також Знай.ua писав, що у розпал пандемії на "марафет" Міністерства закордонних справ виділять 9 млн.