Коли чекати нових поставок?

Повідомлення прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про стабілізацію стану рівня захворюваності на коронавірус в деяких регіонах країни стало не єдиною новиною засідання Уряду. До заходу, що розпочався о 13.00 7 квітня, долучився і міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Денис Шмигаль - фото з Фейсбук (сторінка Кабміну)

Звідки мільйони вакцин та коли приїдуть?

Не встигли вщухнути обговорення гучного плану про звільнення профільного міністра Максима Степанова з посади, ініційоване десятками парламентарів, як, схоже, ситуація із повільною вакцинацією починає налагоджуватися.

Принаймні, про позитивні кроки в цьому напрямку міністр щойно особисто повідомив в ході засідання Уряду.

"Наразі ми маємо контракти на постачання вже 24 мільйонів доз вакцин. Це 10 млн вакцини Novavax, поставки якої ми очікуємо в липні цього року. 2 млн вакцини Covishield – 500 тисяч вже майже використано. 1,5 млн цієї вакцини ми розраховуємо отримати у найближчі місяці: в квітні-травні, щоб був повністю закритий цей контракт. Та 2 млн вакцини від китайського виробника Sinovac – 215 тисяч доз вже знаходяться в Україні", - повідомив під час виступу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Максим Степанов,фото Facebook

Повідомив міністр і про нещодавно заявлену президентом 10-мільйонну партію, що прогриміла на всю країну.

"Вчора ми отримали підписаний з боку компанії Pfizer контракт на 10 млн доз вакцин, які будуть поставлені протягом 2021 року. З урахуванням надходження вакцин від глобальної ініціативи COVAX – у нас є підтвердження на 8 млн доз – ми маємо 32 млн доз вакцин", - зазначає профільний міністр.

Вакцина CoviShield / фото : kyivcity.gov.ua

У той же час, як наголосив Максим Степанов, указом президента України від 3 квітня 2021 року МОЗ доручено розробити національний план вакцинної профілактики від гострої респіраторної хвороби. І також поставлена чітка ціль – вакцинувати більшість населення України до кінця 2021 року від коронавірусної хвороби.

Варто зазначити, що засідання проходить в режимі онлайн, а головуючим є прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Засідання 7 квітня - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.