Мед – натуральний корисний продукт, який має велику популярність. Справжній натуральний мед має цілющі властивості та містить антиоксиданти, які допомагають боротися із запаленням.
Щоб насолоджуватися довшим смаком меду, потрібно його правильно зберігати. У цьому допоможе кілька простих порад.
Зберігаємо у темному місці
Мед краще зберігати в темному місці, тому що сонячні промені здатні змінити його колір, смак та прибрати корисні властивості. До того ж під дією прямих сонячних променів він може змінити консистенцію.
Сухе приміщення
Мед здатний легко ввібрати в себе вологу з повітря, він гігроскопічний. Тара для зберігання має бути герметично закрита, щоб жодна крапля вологи туди потрапити не змогла.
Обіцяли роботу з дронами, а потрапив у штурмову роту: письменник розповів про мобілізацію сина
Доведеться йти до ТЦК: нові правила зв'язали руки українцям
Роботу не врахують до стажу: які періоди можуть "зникнути"
Українських школярів чекають суворі іспити: кого і на що перевірятимуть
Найкраще підійде скляна чи пластикова. Метал заборонений для меду тару, адже мед вступає з ним у реакцію.
Температура зберігання
Оптимальна температура для меду від 18 до 20 градусів за Цельсієм. Якщо температура нижче за мед може загуснути, а якщо нижче – окислитися і втратити свої корисні властивості.
Чистота
Після використання меду переконайтеся, що тара герметично закрита та чиста. Це допоможе уникнути попадання в медичні сторонні домішки. Кришку також після використання перевіряйте на наявність вологи, бруду.
Дотримуючись цих порад, мед можна зберігати якомога довше, насолоджуючись смаком та цілющими властивостями продукту.
Нагадаємо про шість важливих правил, про які багато хто забуває: як правильно зберігати банани, щоб вони лежали місяцями.
Раніше ми повідомляли про десять продуктів, які не варто купувати великими порціями.