Є люди, які вважають за краще додавати в каву не тільки молоко чи вершки, а ще спиртні напої.

Вони це роблять в надії зігрітися, поласувати улюбленим напоєм і розбавити його п'янким ароматом. Однак ця звичка завдає великої шкоди організму.

Кава, фото Pixabay

Забудьте про те, що кава знижує негативний вплив спиртних напоїв на організм – це брехня. Таке поєднання призводить до масштабного розладу в роботі нервової та судинної систем людини, про що свідчать дослідження вчених.

Причина в тому, що кава не лише бадьорить, а також підвищує тонус судин та тиск. Алкоголь діє навпаки - має заспокійливі і розслаблюючі властивості, знижує тиск. Таким чином, серце працює з подвоєним навантаженням, борючись з реакціями після цих напоїв. Також не варто вірити в те, що кава здатна протверезити людину після вживання спиртного, це станеться тільки після того, як організм сам очиститься від продуктів розпаду етанолу.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Алкогольне отруєння, фото medlux

Зазвичай разом з кавою та алкоголем люблять поєднувати цигарки, а це втричі шкодить здоров'ю, а ризик розвитку проблем із серцево-судинною системою тільки збільшується, так що робити це не рекомендується.

Нагадаємо, що вистачить тринькати гроші на склянки американо: домашній рецепт чайного напою латі.

Раніше ми повідомляли, що популярний чай може порушити роботу організму від проблем зі сном до розладу шлунка.

Також стало відомо, що від зайвої ваги до проблем зі шлунком або печінкою: які холодні страви можуть зашкодити вашому здоров'ю .