Деякі продукти здатні захищати зір і цим відстрочити необхідність купувати окуляри. Більшість із них знайдеться у кожному холодильнику. Про це пише портал ua-novosti.

У сучасному світі люди щохвилини користуються смартфонами, комп'ютерами, телевізорами та іншою технікою, яка може призвести до погіршення зору. Зберегти гарний зір до глибокої старості непросте завдання, але цілком здійсненне.

Гаджети шкодять зору, скріншот: YouTube

Так, фахівці зазначають, що деякі доступні продукти мають властивості, які дуже позитивно впливають на здоров'я очей.

Помідори

Цей популярний овоч допомагає захищати очі від пошкоджень, спричинених світлом, розвитку катаракти та вікової дегенерації жовтої плями. Такі цілющі властивості забезпечують лютеїн, зеаксантин та каротиноїди, що містяться у помідорах.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Перевірка зору. Фото: скрін youtube

Морква

Цей доступний овоч містить багато бета-каротину, який при попаданні в організм перетворюється на вітамін А, що допомагає захистити рогівку. Морква є гарною профілактикою від катаракти та дегенерації жовтої плями.

Яйця

Яєчні жовтки містять антиоксиданти, які є і в помідорах – лютеїн та зеаксантин. Разом з тим, ці речовини легше засвоюються організмом завдяки високому вмісту жиру в яйцях.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Темний шоколад

Натуральний темний шоколад має багато корисних властивостей, зокрема, може знизити ризик дегенерації жовтої плями, яка може спровокувати втрату зору.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вживання цього продукту забезпечить гарний тиск на роки: у чому його користь та яка ціна.

Також наш портал інформував, ці способи приготування картоплі найнебезпечніші: може розвинутися небезпечна недуга.

Крім того, ми писали, від зайвої ваги до проблем зі шлунком або печінкою: які холодні страви можуть зашкодити вашому здоров'ю.