Багато власників "вусатих" дуже цікавить питання, чому коти п'ють воду з унітазу. Завжди краще зрозуміти поведінку тварини, перш ніж намагатися її змінити. За словами фахівців, є кілька можливих причин, чому коти п'ють воду із туалету.

Хоча деякі коти здогадуються про призначення гігантського фонтану у ванній кімнаті, багато тварин не прирівнюють наш туалет до свого лотка. Тому ідея пити із цього джерела котам здається цілком розумною.

Про цей факт, і не тільки, розповів один із українських ветеринарів, який часто ділиться корисними порадами щодо догляду за домашніми улюбленцями.

Коти п'ють з унітазу, скріншот: YouTube

Туалети, як правило, виготовляються з порцеляни, яка добре зберігає воду прохолодною. Багато котячі напувалки виготовлені з пластику, скла або кераміки, а ці матеріали не зберігають воду такою ж прохолодною, як порцеляна.

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Для нас туалетна вода далека від свіжості, але для котів вона може бути свіжішою, ніж та, що в них у мисці. Постійне змивання викликає насичення води киснем, що допомагає освіжити воду, роблячи її привабливішою для домашніх улюбленців.

Коти п'ють з унітазу, скріншот: YouTube

Ми всі знаємо, наскільки коти допитливі, тому не дивно, що їх може заворожувати спостереження, як вода зливається в каналізацію. Якщо ваш кіт виявляє інтерес до води (наприклад, грає з нею в мисці або грає з краном), йому, швидше за все, цікаво пограти і з туалетною водою, що може призвести до того, що він її вип'є.

Коли коти п'ють, вони часто почуваються досить вразливими. Ваш унітаз може просто стояти у хорошому, малопомітному місці, де вони можуть сидіти спиною до стіни, насолоджуючись спокійним питтям. Подивіться на місце розташування їжі та води вашого кота — якщо воно знаходиться в людному місці, або він почувається незахищеним під час пиття, можливо, варто подумати про нове місце.

Коти п'ють з унітазу, скріншот: YouTube

Полідипсія (надмірне вживання води) може бути ознакою низки захворювань, включаючи діабет, хвороби нирок, інфекції або гіпертиреоз. Якщо ваш кіт постійно шукає воду, то унітаз буде таким же добрим місцем, як і будь-яке інше. Коти з полідипсією часто п'ють звідусіль, де тільки можуть знайти воду: з туалету, крапельниць, калюж, душу або напувалок.

Якщо ви підозрюєте, що ваш кіт може страждати на полідипсію, запишіться на прийом до ветеринара. Швидше за все, він візьме аналізи крові та сечі, щоб з'ясувати, що викликає підвищену спрагу у вашого кота.

Нагадаємо, лікар назвала топ-3 найнебезпечніші продукти для мозку: втратите і пам'ять, і увагу.

Раніше повідомлялося, що для меблів підійде і пляма видалить: як один засіб для приготування може впоратися з 5 домашніми справами.

Також, як вибрати гель-лак, щоб не нашкодити ні нігтям, ні гаманцю: стежте за цим і проблем не буде.