Підготовку ділянки слід розпочинати заздалегідь, завдяки чому можна буде отримати відмінний урожай.

Щоб весна не принесла несподіваного розчарування своїм садом, слід подбати про нього ще холодної пори року. Так досвідчені городники радять виконувати певні речі, починаючи із лютого.

Зимовий сад. Фото: Youtube

Захист від гризунів

Боротьба з гризунами не повинна закінчуватись восени, адже взимку шкідники з'їдають усі свої запаси. У лютому вони просто не мають іншого вибору, тому вони починають гризти кору на деревах. У цей час слід подумати про захист дерев. Найпростіше використовувати дьоготь, він відлякує гризунів і довго зберігає свої властивості. Можна також обернути мішковиною чи тканиною. Їх можна змочити у розчині з дьогтю, підвищуючи ефективність. Також можна прив'язати до стовбура пижму та полин.

Зимовий сад. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Знезараження ґрунту

У цей період рідко займаються боротьбою зі шкідниками, а даремно фахівці рекомендують виконувати обробку біопрепаратами, які дозволять досягти гарного ефекту. Щоб підвищити ефективність обробки, можна використовувати фунгіциди, вони також довели свою ефективність.

Препарати, що рекомендують використовувати "Антихрущ", "Фундазм", "Ггарт", "Віоліс", "АТО Жук", "Цілитель", "Тросейт", "Гудвін" та "Авангард".

Очищення від муміфікованих плодів

Муміфіковані плоди. Фото: Youtube

Є основне правило: плоди залишати на кронах дерев неприпустимо. Муміфіковані плоди можуть спричинити зараження грибковими захворюваннями. У лютому необхідно уважно оглянути крони дерев і видалити всі плоди, що залишилися на гілках.

Нагадаємо, що врожай стане проблемою: ці рослини заборонено садити на грядці після огірків.

Раніше ми повідомляли, що орхідеї і навіть фікус: які рослини точно не будуть "дружити" у вашому домашньому саду.