Для дачників та любителів рослин вже наступає важливий сезон розсади. Проте важливо, щоб насіння зійшло майже на 100%, а для цього є декілька дієвих способів. Про них було відомо ще нашим прабабусям, які взагалі без хімічних засобів змогли вирощувати міцну розсаду.

Про те, як "змусити" насіння прорости, розповіли в "Флористікс".

Тала вода

Якщо немає снігу, щоб розтопити, то можна заморозити воду у морозилці, а тоді її розігріти. Ефективність такого способу зумовлена високим відсотком схожості після стратифікації насіння під снігом.

Помідори на розсаду, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Алое

Для активізації корисних властивостей рослини достатньо замочити насіння у соку алое на кілька днів. Сік можна використовувати свіжий. Він має не тільки стимулюючі властивості, але і діє на насіння як знезаражувач. Тож це є дієвим способом виростити гарну розсаду, яка буде стійка навіть до хвороб.

Мед

Мед – відомий природній стимулятор. Пів чайної ложки меду варто розчинити в 100 мл води, та замочити у цьому розчині насіння. Вода також повинна бути не гарячою, інакше мед втратить свої властивості.

Мед. Фото: Freepik

Гаряча вода

В одну чашку налийте гарячу воду, температури такої як звичайний чай. В іншу чашку налийте звичайну холодну воду, найкраще підійде тала. Зав’яжіть у марлю насіння та опустіть спочатку у холодну воду, а потім в гарячу. Цю процедуру варто робити декілька разів.

Мінеральна вода

Вода, яка насичена мінеральними солями також може здійснювати стимулюючу дію на насіння. Тому варто замочувати насіння у мінералці, якщо під рукою інших потужних стимуляторів немає.

Мінеральна вода, фото kp

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, орхідеї і навіть фікус: які рослини точно не будуть "дружити" у вашому домашньому саду

Раніше наш портал інформував, справа не лише у насінні: дачники розкрили хитрощі вирощення міцної розсади

Також портал Знай повідомляв, врожай стане проблемою: ці рослини заборонено садити на грядці після огірків