Останнім часом у ЗМІ та соцмережах активно поширюються твердження про ймовірний голод в Україні внаслідок повномасштабної війни.

Ці чутки поширюють як самозвані "експерти" типу астрологів чи екстрасенсів, і навіть деякі політичні діячі. Кожен громадянин повинен вирішити для себе, як сприймати такі твердження - або з панікою метатися супермаркетами, скуповуючи все поспіль, або зберігати спокій і здорово підходити до питання.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Але скласти список найбільш довговічних товарів було просто потрібно. Вони за правильного зберігання залишаються їстівними навіть десятиліттями. Однозначно слід заготовити мед. Завдяки невеликій кількості вологи та вмісту цукрів він практично не піддається псуванню навіть при кімнатній температурі. Добре зберігається також білий рис.

Що стосується олії, то найменший термін придатності у лляному – близько року навіть у холодильнику. Оливкову або соняшникову у скляних пляшках можна зберігати 2-3 роки за кімнатної температури. Додавання солі на дно тари подовжує цей період.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Усі види цукру при зберіганні у сухому місці залишатимуться їстівними десятки років. Те саме стосується солі, але не йодованої. Остання втрачає свої властивості приблизно за рік.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Щодо макаронів, то будь-які вироби в заводській упаковці можуть пролежати на полиці до 10 років. Головне – тримати подалі від вологи та гризунів. Борошно пшеничне зберігається 1 рік, соєве або кукурудзяне - до двох років при розміщенні в абсолютно сухому темному місці.

Каву та какао радимо використовувати протягом року, чай можна заморозити, сухе молоко придатне для споживання понад 20 років. Те саме стосується бобових культур: горох, квасоля або нут зберігаються 15 років і більше.

Щодо консервів та інших промислово перероблених продуктів, то радимо бути обережними.

Нагадаємо, непомірні ціни змушують українців відмовлятися від олії: як далі змінюватиметься вартість

Як повідомляв "Знай.uа", чи стане цибуля "золотою": експерти розповіли, як зміниться ціна популярного овоча

Знай.ua писав, всього 46 грн за баночку: в Україні супермаркети оновили цінники на сардини, шпроти та кабачкову ікру