Сіль – невід'ємний компонент нашого харчування, проте її надлишок може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, особливо для тих, хто страждає на гіпертонію.

Останнім часом стала актуальною концепція використання солі, збагаченої калієм, як ефективного засобу зниження тиску та профілактики серцево-судинних захворювань.

Сіль із калієм / фото: Freepik

Що таке сіль із калієм і як вона діє?

Суть у тому, що така сіль не лише знижує споживання натрію, відповідального за підвищення тиску, а й збільшує споживання калію, важливого елемента підтримки здоров'я судин.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Для ФОП вступили у дію нові правила

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Дослідження, проведені протягом кількох років, підтверджують, що перехід на сіль з калієм здатний:

  • знизити кров'яний тиск,
  • зменшити ризик інсульту, серцевих нападів та навіть ранньої смерті.

Сіль із калієм / фото: Freepik

Глобальна доповідь Всесвітньої організації охорони здоров'я за 2023 рік визнала сіль із калієм доступною та ефективною стратегією для зниження артеріального тиску.

Однак обмежена доступність солі з калієм є однією з проблем, що виключають її з раціону більшості населення світу.

Сіль із калієм / фото: Freepik

Продукт є тільки в 47 країнах , переважно з високим рівнем доходу, і коштує дорожче, ніж звичайна сіль. Незважаючи на це, ціна все ще залишається низькою в порівнянні з іншими продуктами.

Така картина спостерігається і в Україні: сіль із калієм у нас продається, але не у всіх супермаркетах та з перебоями. Хоча середня ціна 70 гривень за 700 грн не висока. Не знайшли у магазині – можна замовити в інтернеті, а крім калію є ще сіль і з селеном, і з магнієм.

Ціна солі з калієм / фото: скріншот Епіцентр

Важливо відзначити, що жодне дослідження не виявило шкоди від вживання солі з калієм, особливо для тих, хто страждає на захворювання нирок.

Зміна звичайної солі на сіль з калієм є простим і безпечним способом покращити своє здоров'я, особливо для тих, хто стикається з проблемами гіпертонії.

Раніше ми писали про те, що не треба бігти в аптеку за "віагрою": який "традиційний" український овоч допоможе вам у ліжку

Варто нагадати, ліки, які заборонено приймати українським водіям: найкращий із наслідків - штраф