Здоров’я домашнього улюбленця один з головних факторів, який впливає на якість життя пухнастого. Кількість їжі, яку він споживає відображається на стані здоров’я. Тож ветеринарка Бет Тенер дала поради, як часто годувати котів та скільки їх потрібно годувати.

Якщо кота годувати занадто часто – у нього може початись ожиріння. Якщо занадто рідко та мало – почнуться проблеми зі здоров’ям, хоча і непомітні на перший погляд. Тож варто розібратись що впливає на частоту годівлі.

Котик. Фото Freepik

Вік

Кошенятам потрібно вживати більше нутрієнтів для росту та розвитку. Тож їх частіше потрібно годувати протягом дня. До шести місяців кота варто годувати тричі на день. Після пів року достатньо буде і двох прийомів їжі на день. Зокрема такий підхід вірний, коли у тварини немає проблем зі здоров’ям. Варто пам’ятати, що інтервал між прийомами їжі не повинен перевищувати 12 годин.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

кошеня, фото Pxhere

Стан здоров’я

Від того, в якому стані здоров’я тварини залежить не тільки частота годівлі, але і кількість. Якщо у кота якась хвороба, то режим може бути іншим. У такому випадку підкаже тільки ветеринар.

Розміри тварини

Якщо кіт великої породи, то, звичайно, він потребує більше їжі, ніж маленький котик.

Кіт. Фото: скрін youtube

Активність кота

Якщо у кота ожиріння – йому потрібно менше калорій, тому що руху у нього недостатньо. Коли ж тварина вагітна, або годує потомство, їй потрібно більше їжі. Щодо розміру порції, виробники котячої їжі вказують її на упаковці. Якщо точно не знаєте, можете відштовхуватись від цього показника.

Котик із малечею. Фото Freepik

Коли котик з особливостями, варто підбирати розмір під потреби. Домашні улюбленці потребують на день 165-250 калорій. Для активних котів буде достатньо 300-350 калорій.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, орхідеї і навіть фікус: які рослини точно не будуть "дружити" у вашому домашньому саду

Раніше наш портал інформував, залишаються на руках ще місяць: власників тварин попередили про небезпеку

Також портал Знай повідомляв, не варто відкладати у довгий ящик: коли варто стерилізувати пухнастика