Чи замислювалися ви колись, навіщо в унітаз час від часу сипають сіль? Ця, начебто, дивна звичка відбувається ще з радянських часів і має цілком раціональне пояснення.

Адже виявляється, що звичайна кухонна сіль має потужні дезинфікуючі та очищаючі властивості. Як повідомляють фахівці, регулярна "підсолювання" унітазів і раковин допомагає позбутися неприємних запахів, жиру та вбиває хвороботворні бактерії.

Посипання льоду сіллю, скріншот: YouTube

Особливо актуальне таке чищення для старих труб і каналізаційних стояків, схильних до утворення відкладень та поширення вони. Принцип дії тут досить простий. Сіль має властивість абсорбувати зайву вологу та жири, а отже – висушувати слизові поверхні та очищати їх від бруду. Крім того, під впливом соляного розчину гинуть хвороботворні бактерії та грибки.

Щоб очистити старий засмічений унітаз або раковину, достатньо щодня за тиждень засипати склянку солі. Спочатку її можна залити окропом та почекати квартер, щоб розчинився. Після цього - злити розсіл і таким чином "промити" труби та сифон.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Миття унітазу. Фото: скрін youtube

Після інтенсивного тижневого чищення достатньо буде підтримувати ефект, періодично додаючи до унітазу або раковини по одній столовій ложці солі на місяць. І неприємний запах більше не турбуватиме!

Звичайно, таку процедуру краще не застосовувати до делікатної фаянсової або порцелянової сантехніки - її може пошкодити гаряча вода, необхідна для розчинення солі. А ось для звичайних чавунних раковин та унітазів метод цілком підходить.

Нагадаємо, шум у квартирах у 2024 році: чому сусіди можуть легко викликати на вас копів

Як повідомляв "Знай.uа", позбавить не тільки від пилу, але й інших проблем: корисний лайфхак з пилососом, про який мало хто знає

Знай.uа писав, грошей не буде, "відходи" назад полізуть? Ось чому потрібно закривати кришку унітазу при змиві