Пил та бруд у квартирі – напевно, одна з найбільших побутових проблем, з якою періодично стикається кожна господиня.

Адже, незважаючи на регулярне прибирання, він все одно з'являється знову і знову, немов з нізвідки. Звідки береться весь цей пил і як з ним боротися? Як повідомляє видання "Better Homes&Gardens", до "складу" побутового пилу входить чимало шкідливих речовин. Це шматочки відмерлої шкіри та волосся, ворсинки з одягу та текстилю, залишки їжі, шерсть тварин.

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

А ще – сліди металів, мікроби, навіть стійкі до антибіотиків, пластикові мікрочастинки та інші токсини. Так що дихання таким повітрям може спричинити алергію, астму чи інші проблеми. Втім, варто пам'ятати – кількість пилу в будинку залежить від багатьох факторів. Це пора року, кількість мешканців, наявність домашніх вихованців тощо. Також на його накопичення впливає незачинення вікон та дверей. А ще – взуття, одяг, лапи тварин, які заносять пісок.

Чому ж тоді регулярне вологе прибирання не завжди допомагає позбутися пилу остаточно?

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Показати ще

Насамперед висока вологість створює ідеальне середовище для розмноження пилових кліщів та розвитку цвілі. Крім того, частинки пилу починають злипатися між собою. Тому краще контролювати рівень вологості за допомогою кондиціонерів чи осушувачів, підтримуючи його в межах 40-60%.

Прибирання. Фото: скрін youtube

Ще одна причина – несправна система вентиляції та кондиціювання. Адже саме вона повинна прибирати частинки пилу через отвори та видаляти їх назовні за допомогою фільтрів. Тому важливо стежити за її роботою та регулярно очищати фільтри – раз на 3 місяці.

Ну і, звісно, ​​зовнішні чинники також грають роль. Якщо будинок виходить на жваву вулицю з інтенсивним автомобільним рухом, через відкриті вікна та двері потрапляє безліч вихлопних газів та частинок гуми.

Нагадаємо, позбавить не тільки від пилу, а й інших проблем: корисний лайфхак з пилососом, про який мало хто знає

Як повідомляв "Знай.ua", як помити дзеркало без розлучень: той самий лайфхак, який шукають по всьому TikTok

Знай.uа писав, ми все це робимо і дарма: 6 помилок у прибиранні квартири