У зимовий період більшість з нас проходять через застуду та грип, або навіть Ковід. І здається знаємо, які продукти корисні при застуді. Але, за словами нейробіолога Роберта Лава, є три продукти, які можуть тільки ускладнити ситуацію. Про це він розповів на своїй сторінці у Тік-Ток.

Він виділив три основні продукти, які краще оминати у період захворювання грипом, або застудою.

напої при застуді

Цукор

Природний цукор міститься у багатьох продуктах харчування: овочі, фрукти, насіння, горіхи та інше. Але інша справа – рафінований цукор. Він виробляється з буряку, кукурудзи та може ослабити імунітет, який і так вразливий при хворобі. Окрім того, він впливає на посилення запалення. Тому, особливо у період хвороби, від рафінованого цукру краще відмовитись.

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Ціни на цукор, скріншот з відео

Алкоголь

Це очевидний факт, адже алкоголь негативно впливає на всю систему організму, в тому числі і імунітет. Крім цього, він погіршує пам'ять, роботу мозку та викликає безсоння. Тому у період хвороби алкоголь варто вилучити з раціону, а в ідеалі просто перестати його вживати, тому що він не корисний ні в якій кількості.

Застуда, фото: Unian

Смажені страви

Смажена їжа надто посилює запалення в організмі, яке і так при хворобі має вплив. Продукти розпаду смаженої їжі посилюють не тільки запалення, але і пришвидшують старіння, знижують роботу імунної системи.

Смажена їжа. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, всього 2 продукти та штани злітатимуть: як схуднути не лише до 8 березня, а й навіть до 14 лютого

Раніше наш портал інформував, вітамін С для лікування застуди: вчені пояснили, чи допомагає він подолати хворобу

Також портал Знай повідомляв, дошкуляє печія? Дай шлунку відпочити за допомогою картопляного соку, рецепт від бабусі