Власників просять не зловживати препаратами від бліх та паразитів для профілактики, а використовувати високотоксичні засоби лише для вирішення проблеми.

Про це пише The Guardian.

Справа у тому, що популярні потужні нейротоксичні інсектициди – фіпроніл та імідаклоприд, якими обробляють собак та кішок від бліх, можуть затримуватися на руках власників тварин до 28 днів, і регулярно потрапляють у стічні води, забруднюючи річки.

Котик. Фото Freepik

До таких висновків прийшли британські вчені, провівши відповідні дослідження.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

"Ветеринарам варто припинити заохочувати власників собак та котів використовувати ці методи лікування з профілактичною метою. Якщо у тварини немає бліх, навіщо лікувати її від бліх? Також ветеринари могли б рекомендувати власникам домашніх тварин регулярно прати їхні лежанки – саме там концентруються личинки бліх", – каже Дейв Гоулсон, професор біології у Сассексі, який керував дослідженням.

Прогулянки із собакою. Фото Freepik

Дослідники пояснюють, що інсектициди, що використовуються у засобах від бліх, стікають у каналізацію, коли власники домашніх тварин миють руки після обробки.

При цьому стічні води забруднюють річки фіпронілом та імідаклопридом, концентрації яких вже давно перевищують безпечні показники для дикої природи.

Нагадаємо, коти vs зима: чи безпечно пушистику грітися на батареї

Як повідомляв "Знай.uа", кішка Тейлор Свіфт стала пухнастим мільйонером: заробила $97 млн ​​і "взула" нового хлопця господині

Знай.uа писав, як "вимкнути монстра" у вашому пушистику, щоб будинок залишився цілим: кілька корисних порад