Мало хто підозрює, але чорний чай не лише смачний напій, а й чудовий освіжувач, косметологічний засіб, а також добриво для рослин. Про незвичайні лайфгаки розповіли на порталі ivona.

Досвідчені господині радять не викидати чайне листя або пакетики після приготування гарячого напою. Ці "відходи" можна з користю застосувати у побуті.

Чорний чай. Фото: Youtube

Так, чорний чай може бути використаний як освіжувач для холодильника. Розмістивши всередині 2-3 чайні пакетики можна позбутися неприємних запахів і натомість отримати тонкий чайний аромат.

Важко собі уявити, але чорний чай може допомогти позбутися мішків під очима. Замість патчів можна зробити собі холодний компрес їх чайних пакетиків. Їх слід укласти на очі приблизно на 10-15 хвилин, а потім вмитися прохолодною водою.

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Чайні пакетики. Фото: скрін youtube

На цьому чудотворні засоби чаю не закінчуються. Так, чорний чай може використовуватись для догляду за волоссям. Якщо сполоснути волосся завареним і остиглим напоєм, то вони знайдуть блиск, а також це допоможе зміцнити коріння і зменшити ризик випадання.

У чайному листі багато поживних речовин, які вкрай корисні для рослин. Отже, використані чайні пакетики можна використовувати як добрива. Для цього їх слід покласти у горщик із рослинами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не дайте обдурити себе в магазині: як вибрати якісний чай у пакетиках.

Також наш портал інформував, шоколадку з'їли - фольгу залиште: кілька крутих побутових лайфгаків з "металевим папером".

Крім того, ми писали, не викидайте: лайфгаки із пластиковими пляшками, які вже віджили своє.