Гречка – дуже корисна крупа, яка містить в собі багато мінералів та вітамінів. Але популярні поєднання не тільки не корисні, але і можуть принести шкоду.

Про шкоду гречки в тандемі з іншими продуктами повідомили в ТСН.

Гречка з молоком

Таке поєднання досить популярне, але може принести шкоду. Гречка містить фітинову кислоту , яка перешкоджає засвоєнню кальцію з молока. Тому молоко варто вживати окремо від гречки.

Гречана каша. Фото: youtube

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Гречка з яйцем

Гречка може затрудняти травлення, а білок засвоюється не ефективно. Тому гречку і яйця можна їсти рідко і не на сніданок. Для поєднання з крупою чудово підходять поєднання з іншими білками.

Гречка та чорний чай

Чорний чай містить в складі таніни, які блокують засвоєння з гречки білка та кальцію. Щодо напоїв, то можете з гречкою вибрати інший будь-який чай, що не буде згубно впливати на організм. А для того, щоб залізо з крупи засвоїлось якнайшвидше, варто поєднувати її з вітамінами С. Тому чай – окремо, а гречка – окремо.

Гречана каша з грибами, фото: кадр з відео

Гречка досить смачна крупа і ми зазвичай вживаємо її навіть не задумуючись про шкоду. Проте варто трошки проекспериментувати і відкрити для себе не тільки нові смаки з гречкою, але і користь.

Тож варто спробувати поєднувати цю крупу з овочами, рибою та м’ясом. Тоді корисні вітаміни та мінерали будуть засвоюватись набагато краще.

Нагадаємо, інформаційний портал знай повідомляв, поїли солону страву - занапастили життя: українцям розповіли, чим шкодить "біла" приправа

Раніше наш портал інформував, ця популярна крупа зробить імунітет непробивним: їжте пару разів на тиждень і хвороби не візьмуть

Також наш портал інформував, від платіжок перестане перехоплювати дух: як українці можуть зекономити під час приготування їжі