Смайли, ці маленькі цифрові емоції, не тільки вносять різноманітність до наших повідомлень, але й можуть вплинути на наш настрій та сприйняття. У Честерському університеті вирішили розглянути, як емодзі впливають на наше психічне здоров'я та особистість, і що ми можемо дізнатися про себе за допомогою цих цифрових іконок.

Виявляється, що смайлики не просто кумедні картинки – вони як би чіпають наш мозок. Нещодавнє дослідження, опубліковане у Psychoological Reports, довело це.

Смайлики / фото: Pixabay

Експерти з'ясували, що смайли не лише прикрашають повідомлення, а й активують певні ділянки нашого мозку, відповідальні за емоції. Вони можуть змінювати сприйняття повідомлень, роблячи їх дружелюбнішими або, навпаки, суворими.

Час пандемії лише посилив цей тренд: смайли допомагають передати емоції, коли слова здаються недостатніми.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Печальний смайл https://www.pexels.com/search/emoji/

Особливий інтерес викликає вплив смайлів на психічне здоров'я. Наприклад, сумні смайли можуть свідчити про тривожний "дзвіночок" депресії. Однак не варто покладатися лише на емодзі для діагностики – все дуже індивідуальне.

Що стосується особистості, то екстраверти і добродушні особи воліють частіше використовувати позитивні смайли, тоді як люди з невисоким рівнем невротизму воліють уникати негативних ікон.

Смайлики / фото: Pixabay

Варто відзначити, що використання смайлів – це свого роду мистецтво цифрового спілкування, де кожен смайлик несе у собі свій сенс. І хоча дослідження нагадує нам, що не завжди варто покладатися на емодзи для розуміння почуттів, воно одночасно дозволяє дізнатися себе та інших людей краще.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що час - наш друг: відомий дієтолог назвала ідеальний період для схуднення.

Вам буде цікаво дізнатися з'їв моркву - попередив рак: які овочі та фрукти потрібно вживати регулярно