Прибирання в будинку - це завжди багато витрачених сил та часу, особливо якщо мова про кухню, де техніка та предмети забруднюються найчастіше. Досвідчені господині розповіли, як без нервів та зусиль почистити решітку газової плити. Про це пише storinka.

Газова плита щодня використовується частка приготування їжі, тому дуже швидко покривається шаром жиру і нагару, від якого непросто позбутися. Особливо важко почистити решітку. Однак існує три методи, що спрощують завдання, а головне – не доведеться купувати агресивну магазинну хімію.

Газова плита, зображення ілюстративне: YouTube

Спосіб №1

Решітка плити досить просто очищається за допомогою соди. Для цього потрібно змішати засіб із невеликою кількістю води, щоб утворилася свого роду паста. Суміш наноситься на решітку і залишається приблизно на 2 години. Після цього поверхня протирається жорсткою стороною губки та промивається водою.

Спосіб №2

На кожній кухні знайдеться оцет, який можна використовувати не тільки в кулінарії, а й у прибиранні. Так, для цього методу доведеться пошукати велику ємність, щоб занурити в неї решітку. Після цього її потрібно залити оцтом і залишити на кілька годин. В результаті кіптяву і бруд зійде з решітки без особливих зусиль. Наприкінці потрібно ретельно промити її водою.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube

Спосіб №3

Гірчичний порошок також допоможе очистити решітку газової плити. Засіб потрібно змішати з водою, за тим же принципом, що соду. Далі наноситься паста на решітку на годину і можна приступати до чищення за допомогою жорсткої щітки. Наприкінці грати потрібно промити й можна милуватися результатом.

Раніше портал Знай повідомляв, антипригарну сковорідку: як відчистити застарілі плями і не пошкодити покриття.

Також наш портал інформував, прибирання стане розвагою, а не каторгою: геніальний лайфгак з мікрохвильовою піччю.

Крім того, ми писали, як почистити матрац у домашніх умовах, щоб був як новий: кілька секретів від професіоналів.