Часник корисний не лише для здоров’я, адже його лушпиння застосовують і в городництві. При правильному використанні можна зібрати не лише гарний урожай, а й захистити рослини від шкідників.

Тож зараз саме час запастись лушпинням до сезону, щоб з користю його застосувати. Про те, коли залишки часнику допоможуть, пише видання "На пенсії".

Часник, скріншот: YouTube

Для посадки

Залишки часнику можуть знадобитися для посадки овочів на грядки. В ямки додайте трохи лушпиння та притрусіть землею. Після цього висадіть туди розсаду. Цей метод допоможе позбавитись від хвороб та шкідників на грядках. На таке добриво особливо гарно реагують перець та томати.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

вирощування перцю, скріншот з відео

Для захисту від шкідників та удобрення

Плодові кущі також можна захистити від шкідників за допомогою лушпиння. Особливо це стосується смородини та аґрусу. Як тільки почнуть зав’язуватись ягоди, під кущами можна залишити трошки лушпиння.

Картопля вродить здоровою та великою, якщо її піддобрити лушпинням часнику. Удобрювати таким способом варто також при посадці. До речі, тоді навіть шкідники будуть обходити стороною цю культуру.

Молода картопля, скріншот

Якщо хочете виростити більш великі та солодкі томати – варто готувати спеціальну суміш на основі лушпиння та обприскувати культуру. Для цього 100 грамів лушпиння варто прокип’ятити у літрі води та дати настою захолонути. Після цього можна обприскувати рослини у самій основі.

Нагадаємо, портал Знай інформував, перекладіть в інше місце: з якими продуктами заборонено зберігати яблука

Раніше на порталі Знай повідомлялося, секрети та користь зимової обрізки дерев: повинен знати кожен садівник

Також, наш портал інформував, хочете мати гарний врожай - робіть все вчасно: які рослини потрібно саджати на розсаду в січні