Люди все частіше віддають перевагу офісній або віддаленій роботі. Але окрім плюсів, працівники можуть отримати проблеми зі здоров'ям.

За результатами досліджень, люди, які ведуть сидячий спосіб життя понад 10 годин на день мають більше шансів захворіти на деменцію. Про це пише видання Real Simple.

Тест на деменцію. Фото: Youtube

Відомо, що постійне сидіння здатне впливати не лише психологічне, а й на фізичне здоров'я людини. Тому, фахівці рекомендують виділяти хоча б 15-30 хвилин на фізичну активність.

Сидячий спосіб життя протягом тривалого періоду здатний викликати погані наслідки, серед яких діабет, ризик смертності від хвороб серця, високого тиску та проблем з раком товстої кишки.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Показати ще

Як свідчать дослідження, такий спосіб життя впливає і на здоров'я мозку в процесі старіння. Вчені виявили, що серед людей без активного способу життя значно вищий рівень захворюваності на деменцію.

деменція, ілюстративне фото aumagic

Щоб дослідити вплив способу життя та наслідки для організму, учасникам експерименту надягали браслети, які вказують рівень активності. Через 6 років спостереження в 414 людей діагностували деменцію.

Щоб уникнути фатальних наслідків, експерти радять використовувати три правила: менше транспорту - більше ходьби, робити перерви між сидінням та робити щось приємне для себе, де потрібен рух.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, вчені попередили про непоправні наслідки для геймерів - можна втратити слух

Раніше портал Знай інформував, у Сибірі прокидаються "зомбі-віруси": нова пандемія може забрати мільйони життів

Також наш портал повідомляв, ці сновидіння краще не ігнорувати: які нічні картинки можуть свідчити про таємну хворобу