СДУГ - це не просто нездатність зосередитися або всидіти на місці. Це серйозне захворювання мозку, що вражає мільйони людей незалежно від віку.

У дорослому житті його симптоми стають витонченішими, проте не менш руйнівними. Навіть люди з високим IQ можуть страждати від СДУГ. Парадокс полягає в тому, що, незважаючи на здібності, їм важко досягти успіху в кар'єрі або навчанні. Про це пише YourTango.

Лікарня, фото: скріншот з відео

Адже симптоми заважають зосередитися та організувати себе. Це породжує фрустрацію та занижену самооцінку. Крім навчальних чи професійних труднощів, СДУГ підвищує ризик нещасних випадків. Хворі не можуть одночасно зосередитися на кількох завданнях, скажімо, під час водіння авто.

Не лише кар'єра чи фізичне здоров'я страждають. СДУГ глибоко впливає і на відносини з близькими. Людина може забувати про важливі події, не виконувати обіцянки. Це руйнує довіру та породжує конфлікти. Однак найжахливіші наслідки СДВГ приховані всередині самої людини. Через невдачі і самотність хворі схильні до депресії і навіть суїциду.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Лікарня, скріншот: Youtube

Отже, дуже важливо розпізнати менш помітні симптоми СДУГ у дорослому віці. Адже своєчасне лікування може врятувати кар'єру, стосунки та навіть життя людини.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, у Сибіру прокидаються "зомбі-віруси": нова пандемія може забрати мільйони життів

Як повідомляв "Знай.uа", вчені вилікували рак одним уколом: пацієнтам заради "зцілення" довелося захворіти на грип.

Знай.ua писав, що про ваше здоров'я розповість обличчя? Як навчитися бачити захворювання серця та нирок через очі та ніс