Пластикові пляшки – це дуже корисна річ, яку можна використовувати не лише за прямим призначенням. Тому варто поділитися кількома цікавими ідеями та лайфхаками щодо застосування PET-пляшок у побуті, щоб зберегти природу на якийсь час від цієї "небезпеки".

Отже, по-перше, із звичайної пляшки легко змайструвати ефективну пастку для комах. Для цього потрібно відрізати верхню частину, перевернути її вгору дном і вставити в основу пляшки. А ще краще – налити всередину трохи солодкого сиропу чи фруктового соку, щоб приваблювати комах.

Пластикова пляшка. Фото: скрін youtube

Крім того, порожня пластикова тара відмінно підходить для виготовлення простих годівниць та напувалок для птахів. Для цього потрібно зрізати верх пляшки, зробити кілька отворів біля дна, вставити дерев'яні палички як майданчики та наповнити посуд насінням або крупою. Повісьте таку годівницю на дерево у дворі – і спостерігайте за веселим пташиним гомоном.

Пластикова пляшка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Ще один креативний спосіб утилізації пляшок - виготовлення системи крапельного зволоження для рослин. Для цього потрібно відрізати дно PET-пляшки, закопати горлом у ґрунт біля квітів та наповнити водою. Таким чином буде забезпечено поступове подання вологи в кореневу систему рослин.

Нагадаємо, праска відпочиває, поки ми стираємо тюль, роблячи її "новенькою": п'ять чистих правил

Як повідомляв "Знай.uа", з жовтими підвіконнями більше не ганьбитиметеся: як відмити всі плями без хімії

Знай.ua писав, можна сміливо пити: три способи очистити воду без використання фільтра