У мережі вже досить довго обговорюють знімок 92-річної жінки, що демонструє разючу різницю між станом шкіри її обличчя та шиї.

Знімок вперше опубліковано у журналі Європейської академії дерматології та венерології. На фотографії чітко видно, що шкіра на обличчі літньої жінки виглядає набагато гладкішою і менш пошкодженою в порівнянні з її шиєю.

Старіння шкіри, скріншот: Youtube

І це при тому, що жінка вже понад 40 років регулярно використовує зволожуючі креми із захистом від ультрафіолету саме для догляду за обличчям. Натомість її шия залишалася "незахищеною" протягом усього цього часу. Тому можна побачити результат того, як саме сонячне випромінювання та відсутність належного догляду вплинули на стан її шкіри.

Дерматолог Крістіан Пош прокоментував цей знімок, заявивши, що навряд чи ми зможемо повністю подолати процес старіння, проте засоби догляду за шкірою та її захист від сонця можуть значно покращити наше здоров'я та продовжити тривалість життя.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Догляд за шкірою. Фото: скрін youtube

"Адже хто б не погодився на додаткові 20-40 років активного довголіття?", - додав він.

На думку лікаря, ефективний догляд допомагає уповільнити вікові зміни та знизити ризик виникнення онкозахворювань. Оскільки ознаки раку часто збігаються з ознаками старіння, боротьба зі старінням також сприятиме профілактиці раку.

Нагадаємо, качайте не попу, а шию:чим небезпечний жир біля обличчя і як його позбутися

Як повідомляв "Знай.uа", любіть з ранку випити чашку кави - будьте готові до печіння: кому і чому заборонено це робити

Знай.uа писав, що про ваше здоров'я розповість обличчя? Як навчитися бачити захворювання серця та нирок через очі та ніс