Для наших читачів, які вважають за краще брати від продуктів все, і навіть більше, є дуже корисна інформація. Картопля - унікальний овоч - його можна смажити, варити, запікати, додавати в салати і безліч цікавих страв, але користь у різному випадку буде проявлятися по-різному.

Глікемічний індекс вареної картоплі може коливатися від середньої до високої в межах 58-88. Через це рівень цукру в крові може помірно або різко зрости, залежно від сорту та кількості порції.

Про те, в якому стані має бути картопля, щоб приносити якнайбільше користі, розповів один з українських блогерів, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах.

Картопля, фото: Знай.ua

Впливає на показник навіть розмір плода. Чим довше ви готуєте страву з картоплею і чим менший її розмір, тим вищий глікемічний індекс.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Внаслідок нагрівання картоплі у великому обсязі води кристалічна структура крохмалю змінюється і стає більш засвоюваною.

Молода картопля, скріншот: YouTube

Фахівець стверджує, що відварену картоплю потрібно охолодити, тому що в цьому випадку ГІ вдасться знизити приблизно на 25-30%.

картопля / фото: Pixabay

У якому вигляді картопля має найкорисніші властивості

Рекомендує готувати картоплю в мундирі, оскільки за такого способу приготування овоч збереже максимум поживних речовин.

Оболонка картоплі є захисним бар'єром, який утримує мікро- та мікроелементи всередині плода. Важливо пам'ятати і про клітковину у складі шкірки. Якщо готувати картоплю саме так, то в ній залишиться більше вітамінів C і B, а також калію та магнію.

Запечена або приготовлена ​​на грилі картопля теж може похвалитися низьким рівнем ГІ. Найкорисніше готувати його в мікрохвильовій печі. А ось від частої смаження картоплі бажано відмовитися, адже в цій смачній і такій улюбленій багатьма страві майже немає вітамінів, зате ГІ та калорій значно вищі.

Нагадаємо, гробимо здоров'я і не підозрюємо: стало відомо, які продукти не можна поєднувати з чаєм.

Раніше повідомлялося, можна сміливо пити: три способи очистити воду без використання фільтра.

Також, качайте не попу, а шию: чим небезпечний жир біля обличчя і як його позбутися.