Рух може бути найкращими ліками для полегшення болю у спині. Якщо в нас щось болить, ми намагаємось менше рухатися.

Однак регулярна фізична активність - один із основних методів полегшення та профілактики болю.

Біль в спині. Фото: Youtube

Біль у спині є проблемою для людей різного віку по всьому світу, і біль у попереку є найпоширенішою скаргою. Медики пропонують виконувати певний набір вправ, щоб запобігти болю в спині.

Вправи при болю в спині. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Вправу виконуйте лежачи на спині. Потрібно зігнути коліна і притиснути стопами до килимка. Підніміть одну ногу та візьміться руками за стегно під коліном. М'яко підтягніть коліно до грудей настільки близько, наскільки вийде, але не перестарайтеся: ви не відчуваєте біль і сильний дискомфорт – лише невелике розтягування. Затримайтеся на 30 секунд, відпустіть стегно і повторіть з другою ногою. Виконайте три рази з кожною ногою. ЬТакже мона зробити цю вправу підтягуючи обидва коліна.

Вправа для глибоких м'язів нижнього пресу

Вправи при болю в спині. Фото: Youtube

Ляжте на спину, покладіть під голову невелику плоску подушку чи книгу. Зігніть ноги в колінах, поставте стопи на підлогу, розведіть ноги на ширину стегон. Розслабте верхню частину тіла, притисніть підборіддя до грудей. Видихаючи, напружте м'язи нижнього відділу преса. Не напружуйте м'язи надто сильно. Затримайтеся в такому положенні, зробіть 5-10 повільних вдихів і видихів, розслабте м'язи. Повторіть 5 разів.

Сідничний місток

Вправи при болю в спині. Фото: Youtube

Вправу слід також виконувати лежачи. Укладіть руки вздовж тіла, зігніть коліна і поставте стопи на підлогу. Відірвіть таз від підлоги і підніміть його так, щоб тіло від плечей до колін витягнулося в одну лінію. У верхній точці стисніть сідниці, а потім повільно опуститеся на підлогу і повторіть вправу. Якщо потрібно збільшити навантаження, затримайтеся у верхній точці на 2–5 секунд. Повторіть вправу 10 разів.

Нагадаємо, як підтримувати фізичну форму взимку і не "впасти в сплячку": МОЗ поділився рекомендаціями.

Раніше ми повідомляли проголовні поради взимку, щоб ноги не замерзли: на прогулянку можна вийти з комфортом.