Жарка продуктів – це класно, але не завжди вона супроводжується дратівливими бризками рослинної олії. Як уникнути цього кулінарного "салюту" на вашій плиті та робочій поверхні?

Однією з основних причин розбризкування масла при жарінні є волога на поверхні продуктів. Коли вона зустрічає розігріту сковороду, починається справжній феєрверк, який не тільки створює безлад навколо, а й може призвести до неприємних опіків.

Риба перед смаженням, фото comfy

Як упоратися з цією проблемою?

Все починається із підготовки продуктів. Обсушіть м'ясо, овочі та гриби на рушнику перед тим, як кинути їх на розігріту сковороду. Овочі, що містять багато вологи, також варто підсушити перед смаженням, особливо якщо в планах приготування помідорів.

Якщо ви не хочете, щоб масло розбризкувалося, застосуйте хитрість із сіллю. Поступово розподіліть половину чайної ложки солі по поверхні сковороди перед додаванням олії.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Смажка кабачків, фото YouTube

Цей лайфхак вважається найбільш ефективним у боротьбі з бризками, але пам'ятайте, що кількість солі може змінюватись в залежності від рецепту.

Таким чином, дотримуючись цих простих порад, ви зможете насолоджуватися виключно смачною жаркою, минаючи опіки та ненависні плями олії на кухні.