Для досвідчених дачників не секрет, що для гарного урожаю потрібно з весни посіяти на розсаду. Однак деякі рослини мають довгий період росту, тому саджати їх краще вже в січні.

Особливо це стосується рослин, які потребують стратифікації. Про це розповіли в виданні Апостроф.

Розсада, город. Фото: Знай.ua

Наприклад, кореневу селеру краще саджати вже у цьому місяці. Коренеплоди розвиваються приблизно протягом 6 місяців, тому не дивно, що саджати її потрібно вже зараз. Найкраще сіяти насіння на розсаду в кінці січня, щоб 1 травня висадити її у відкритий ґрунт.

Розсада садової суниці також сіється у січні. Це стосується тих випадків, коли ви бажаєте отримувати перший урожай вже у цьому сезоні. Тоді у кінці січня висійте насіння на розсаду, а у відкритий ґрунт – весною.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Розсада, фото: kvitkainfo.com

Якщо кущі у грядку будете саджати влітку, то краще посіяти насіння у березні, або у квітні. Проте, у такому випадку одержати урожай від цих саджанців у цьому сезоні не вдасться.

Для того, щоб вся розсада була посаджена та посіяна правильно, дотримуйтеся рекомендацій місячного календаря. У січні є декілька сприятливих днів для посіву насіння на розсаду.

Розсада, коріння, фото з YouTube

15-20 січня варто займатись посівом насіння зелені на розсаду, або у теплиці. Пересадка рослин у ці дні також вітається.

30 січня – сприятливий день для посіву розсади селери та цибулі порей. Також можна посіяти капусту, редиску, редьку та спаржу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, один з найкращих помічників - лід: як його використовують господині у догляді за кімнатними рослинами

Раніше на порталі Знай повідомлялося, і в сніг, і в спеку: як зробити так, щоб орхідея квітла цілий рік

Також, наш портал інформував, збережіть літо в холодильнику без сантиметра дачі: із цими секретами ваша зелень буде свіжою завжди