Мікрохвильова піч - універсальна та звична кухонна техніка, якою користується майже кожен українець. Проте не всі люди знають, що далеко не кожну їжу можна розігріти таким чином, пише Хайзер.

Так, наприклад, будь-які молочні продукти, у тому числі й молоко, категорично не рекомендується розігрівати у мікрохвильовій печі. Причина – у складі "молочки" є корисні біфідобактерії, які зникають під впливом мікрохвильового опромінення. У кращому випадку, ви вип'єте або з'їсте марний продукт, у гіршому - отруїться, тому що молоко скисне від нагріву, а ви не відразу це помітите. Враховуючи цей нюанс, стає зрозуміло, чому не можна гріти сир у мікрохвильовій печі - він теж може пропасти через хвильовий вплив.

Розігрівати в мікрохвильовій печі не можна також ферментовані і кисломолочні продукти: квашену капусту, мочені яблука, кефір, ряженку та інше.

«Живі бактерії, які сквашують цукор у цих продуктах, потрапляючи до мікрохвильової печі, просто гинуть», — кажуть дієтологи.