Для багатьох людей сніданок - це яєчня або бутерброди та кава. Однак така ранкова їжа не додасть здоров'я. Фахівці рекомендують прищепити звичку снідати популярною кашею. Про це пише портал zhenskiy.

Вчені провели масштабне дослідження, під час якого з'ясували, що популярна каша може збільшити тривалість життя, знизивши ризик небезпечної недуги.

Сніданок. Фото: скрін youtube

Так, в експерименті задіяли 55 тисяч осіб, вік кожного становив близько 55 років. Частину з них вживали на сніданок кілька яєць, білий хліб та йогурт. Інші ж починали день з вівсяної каші.

Дослідники стежили за людьми протягом 13 років і за цей час у понад 2 тисяч учасників стався інсульт. Фахівцям вдалося вирахувати, що ті, хто снідав хлібом та яйцями мали більший ризик інсульту. В той самий час у тих, хто харчувався вівсянкою, ризик недуги був на 4% нижчим.

Популярні новини зараз

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Вівсяна каша, кадр з відео

Втім, користь для організму може становити лише натуральна вівсянка, яку необхідно варити. Каші швидкого приготування є здоровим харчуванням.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для серця, кишечника, кісток і мозку: доступні крупи оздоровлять організм.

Також наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.

Крім того, ми писали, у вас точно буде рак, якщо ви питимете таку воду: перегляньте вживання інакше не оберетеся біди.