Зимові фрукти мають ціле джерело енергії, вітаміни і здатні покращити не тільки наш настрій, а й здоров'я.

Також потрібно враховувати, що цих фруктів навесні та влітку або не буде, або вони не мають такого запасу корисності.

Ціни на фрукти, скріншот: YouTube

Апельсин

Помаранці можуть збагатити організм вітаміном С, який зміцнює імунну систему і робить вашу шкіру гладкою та еластичною. Наприклад, один середній апельсин містить добову дозу вітаміну С для людини. Одна чашка апельсинових часточок містить 4 г клітковини. Клітковина покращує травлення та сприяє зниженню ваги.

Апельсин. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Гранат

Гранат – це дерево чи чагарник із великими червоними ягодами. У давнину плоди граната вважалися ліками проти безпліддя і уособлювали собою плодючість. У наші дні гранати є одними з найкорисніших ягід у світі, вони містять низку сполук, яких немає в жодному іншому продукті. Якщо у вас немає можливості вживати ці дані плоди, можна віддати перевагу соку ягід або екстракту граната.

Вітамін P – позитивно діє судини. B6 – зміцнює нервову систему, а B12 – покращує кровотворення. Крім цього в гранаті ще безліч кислот, клітковина та танін. Танін має в'язку властивість і допомагає впоратися з діареєю.

Гранат. Фото: Youtube

Грейпфрут

Соковитий, м'ясистий, з приємним ароматом і досить пікантним гіркуватим смаком, цей незвичайний фрукт — один із найзагадковіших сімейств цитрусових. Про його користь не лише складають легенди, а й науково доведено, що грейпфрути містять багато калію, а це головний помічник у підтримці здоров'я серця та судин. Його рекомендують для профілактики атеросклерозу та серцевої недостатності. Грейпфрутові дієти – це не міф. "Райські плоди" не тільки покращують травлення та виводять "шкідливий" холестерин, але й допомагають контролювати апетит.

Грейпфрут. Фото: Youtube

Журавлина

Журавлина популярна взимку не тільки у вигляді соусів та декоративних елементів до різдвяного столу. Її сезон триває з жовтня до грудня, що робить її ідеальною ягодою для свят. Журавлина допомагає запобігти інфекції сечовивідних шляхів (ІСП). Раніше журавлину використовували як антибактеріальний засіб.

Журавлина. Фото: Youtube

Хурма

Корисна і смачна ягода, що має велику кількість мікроелементів, а завдяки великій кількості глюкози та фруктози двома-трьома плодами хурми можна вгамувати голод. Хурма після цитрусових посідає друге місце за кількістю поживних, дієтичних та смакових властивостей. Цей фрукт містить велику кількість харчових волокон, корисних мікроелементів, багато антиоксидантів та вітамінів.

Хурма. Фото: Youtube

Нагадаємо, що застуда під ударом: українські супермаркети відновивши цінники на апельсини, мандарини та лимони.

Раніше ми повідомляли про помідори, м'ясо та шоколад в жодному разі: чим заборонено закушувати горілку, віскі та вино.