Здавна сіль вважається ефективним оберегом від негативної енергії та поганих намірів. Адже вона має чіпку структуру, здатну "вбирати" у собі все погане, як губка.

Саме тому предки радили очищати за допомогою солі амулети та прикраси, що захищають людину від пристріту.

Посипання льоду сіллю, скріншот: YouTube

Наші пращури вірили, що хіба що сіль здатна оберігати житло від проникнення злих духів або відьом. Тому вони обсипали нею поріг, щоб перешкодити прокляттям увійти до будинку.

І сьогодні існує чимало ритуалів з використанням солі для очищення будинку або позбавлення людини від порчи. Наприклад, щоб позбутися негативної енергетики в будинку, радять на спадний місяць ретельно помити підлогу та стіни розчином солі у воді. При цьому відкрити всі двері та вікна, щоб випустити погане.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Ще один оберіг для тих, у кого раптом усе сипеться з рук: посмажити сіль на сковороді, прочитавши над нею молитву, а потім насипати у блюдце з людини, яку треба захистити. Читати спеціальне замовлення, пересипаючи сіль ложкою. За тиждень все викинути.

Сіль. Фото: скрін youtube

А ось щоб позбутися порчи, радять поринути на 20 хвилин у ванну з сіллю, попередньо промовляючи очисну молитву. Ритуал має діяти обов'язково у четвер із вірою та чистими думками. Його деталі для ефективності слід тримати в таємниці.

Нагадаємо, "ще трохи гризні і повернеться все...": карпатські мольфари здивували прогнозом для України на 2024 рік

Як повідомляв "Знай.uа", облили наречену молоком, обплювали, а нареченому відбили стопи: дикі весільні традиції у різних народів

Знай.uа писав, хрещення дитини може зробити тільки гірше? Доктор Комаровський розповів про дифтерію в церкві