Майже за кожного убору використовується побутова хімія, у досвідченої господині її має бути багато різних видів.

Зазвичай деякі кошти залишаються на дальній поличці і просто забуваються, але дуже важливо стежити за їхніми термінами придатності.

Побутова хімія, фотоpixel-shot

Побутова хімія справді може зберігатися дуже довго, але вона зовсім не вічна, як вважають деякі. Такі кошти з часом втрачають свої властивості і можуть стати небезпечними для здоров'я.

Відбілювач

Після відкриття пляшки він придатний близько року і дуже ефективний, але далі хімічні елементи починають розпадатися, властивості буквально випаровуються, а токсичність збільшується. Краще зберігати в прохолодній температурі - не нижче +7 градусів та не вище +21 градуса.

Популярні новини зараз

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Порошок для прання

Якщо ви ще не встигли відкрити упаковку, тоді сміливо зберігайте її 12 місяців, але вже початий порошок через півроку погано вимиватиметься з речей після прання, а це може викликати сильну алергію.

Прибирання в будинку, фото kakpochistit

Гель для миття посуду

Будь-який подібний засіб придатний до використання до 18 місяців. Однак це стосується навіть закритого пакування. Властивості все одно загубляться, тому що хімічна формула почне руйнуватися і сам гель стане більш рідким.

Кондиціонер для білизни

Найкраще "довговічне" засіб - може зберігатися до трьох років, але тільки в запечатаному та герметичному. А ось відкритий кондиціонер потрібно використати протягом 12 місяців. При контакті з повітрям він втратить свої властивості та навіть запах.

Речі після прання, фото wday

Нагадаємо про тепло та затишок з мінімумом зусиль: як зробити домашню грілку з підручних матеріалів.< /span>

Раніше ми повідомляли, чому не можна підмітати перед Новим роком і обов'язково потрібно одягати новий одяг: важливі прикмети.