Щоб картопля за зиму не проросла не позеленіла, потрібно дотримуватися головних правил її зберігання. Таким чином, вам не доведеться викидати значну частину врожаю.
Цей поширений овоч зазвичай продають на свіжому повітрі, а не з холодильника. Саме тому будинки його зберігають у шафах чи темних місцях.
Однак нові дослідження показали, що картопля може безпечно зберігатися в холодильнику до шести місяців. Що цікаво, згідно зі статистикою картопля є першою серед овочів за утворенням харчових відходів.
Раніше побоювання щодо зберігання картоплі в холодильнику ґрунтувалися на побоюваннях підвищення рівня акриламіду. Це хімічна речовина, що утворюється у крохмалистих продуктах. Вважається, що її вплив може збільшити ризик захворювання на кілька видів раку.
В українців "відіжмуть" землю, а ви і не знатимете – як убезпечити майно
Українцям перерахували субсидії: як дізнатись новий розмір виплат
Чоловіки можуть втратити бронювання: кому варто готуватись до мобілізації
Водіїв попередили про важливий документ: не подбаєте – готуйте валізу грошей
Проте згодом комітет із токсичності хімічних речовин у харчових продуктах, споживчих товарах та навколишньому середовищі знову розглянув спосіб зберігання картоплі та зробив кілька інших висновків.
Виявилося, що зберігання цього овоча в холодильнику не тільки не підвищує рівень акриламіду, а й подовжує його зберігання. Для порівняння, у прохолодному темному місці картопля може зберігатися до кількох місяців, а в холодильнику – понад півроку.
Нагадаємо, що на собі краще не перевіряти: лікар розповів, що буде, якщо за раз вм'яти кілограм мандаринів.
Раніше ми повідомляли, що не тільки до шашлику: хитромудрі лайфхаки з кетчупом, які здивують кожного .
Так само стало відомо, що від них прищі ростуть, як гриби після дощу: з якими продуктами потрібно бути обережнішим.