Картопля – улюблений овоч мільйонів українців. Але не всі знають, як правильно зберігати її взимку, щоб вона не проросла до весни.

Як виявилося, існує простий лайфхак з використанням популярного фрукта, завдяки якому картопля буде довше залишатися свіжою. Про це повідомляє Express.

Водійський секрет з картоплею, скріншот: YouTube

Експерти радять насамперед подбати про те, щоб бульба "дихала" при зберіганні. Тому викладіть його з пакетів у прохолодне приміщення. Найкраще підійде простора коробка або ящик у сухому коморі. Головне – захистити картоплю від світла, бо вона може позеленіти.

Часто трапляється, що через кілька місяців бульба починає морщитися, проростати і псуватися. Щоб цього уникнути, покладіть поряд із картоплею... яблука. З'ясувалося, що вони виділяють газ етилен, що гальмує проростання.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Тому в "компанії" яблук картопля зберігатиметься вдвічі довше. Щоправда, іноді перевіряйте стан фруктів і за потреби заміняйте зіпсовані на свіжі.

Молода картопля, скріншот

Однак слід пам'ятати, що "сусідство" з яблуками підходить лише картопля. Інші фрукти та овочі досить чутливі до етилену, тому не кладіть поруч із ними яблука. Це стосується дині, цибулі, персиків, броколі. Головне – стежити за свіжістю фруктів і не змішувати їх з іншими овочами та фруктами у коморі чи полиці.

Нагадаємо, бутерброди занапастить ваше здоров'я:дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб

Як повідомляв "Знай.uа", хитрощі зберігання овочів для міського жителя:прості правила на випадок відключення електрики

Знай.uа писав, живот уже хоче зимової теплоти:секрети здорового харчування в холодну пору від дієтолога