Незмінний символ Різдвяних свят – мандарини. Вони не тільки є надзвичайно смачними, але і корисними.

Мандарини вважаються справжнім джерелом корисних вітамінів фруктових кислот. В них міститься вітамін А, які допомагають тримати зір у нормі, а також покращують стан зубів, шкіри та волосся. Про користь улюблених фруктів, розповіли Newsyou.info.

Мандарини. Фото: скрін youtube

В мандаринах є вітамін С - це природний антиоксидант, який сприяє виділенню імуноглобуліну. Той в свою чергу тримає у нормі нашу імунну систему та перешкоджає проникненню в організм вірусів та інфекцій.

Також в ньому міститься вітамін В1. Він здатен покращити пам'ять, концентрацію уваги. У холодну пору року особливо потрібен вітамін Д, який в мандаринах міститься у великій кількості. Він здатний покращити роботу мозку, нервової системи, здатний уповільнити процеси старіння.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Мандарини, фото eadaily

Вітамін К – ще один важливий вітамін, який необхідний для нормальної роботи організму. Він дуже корисний для кісток та суглобів, робить стінки кровоносних судин еластичними, перешкоджає їх кальцифікації.

Мандарини не здатні спровокувати стрибок рівня цукру у крові, отже не можуть стати причиною переїдання. Вони можуть нормалізувати роботу травлення, адже є природним антиоксидантом.

А саме головне – 80% всіх корисних речовин міститься в білій плівочці, а не у самій м’якоті. Тож, при вживанні цю плівочку знімати не варто зовсім.

Нагадаємо, портал Знай інформував, апельсин почистите швидко і без раба: секрет досвідчених поїдачів цитрусових

Раніше на порталі Знай повідомлялося, не піддавайтеся спокусі: дієтологи застерегли від неконтрольованого пожирання мандаринів

Також, наш портал інформував, хурма, ківі, банани та груші: Варус та МегаМаркет показали цінники на популярні фрукти