Зима на порозі з її снігопадами та морозами, що потребує не лише теплих нарядів, а й дбайливого підходу до харчування. Важливі рекомендації від дієтолога Оксани Скитилінської можуть стати вашим гідом у харчуванні на холодну пору року.

Згідно словам експерта, починати день варто з теплого сніданку та уникати виходу на вулицю натще. Віддаючи перевагу варінню та запіканню, а не смаженню страв, можна уникнути негативного впливу на організм. Наприклад, використання оливкової олії на невеликому вогні при жарінні може зменшити його вміст жиру.

Пост Оксани Скитилінської / фото: скріншот Instagram

Зимовий раціон рекомендується збагатити овочами та коренеплодами для зігрівання, а крупи, такі як гречка та пшоняна каша, забезпечать довге почуття ситості.

Взимку часто не вистачає сонячного світла, тому вітамін D, який забезпечує кісткову тканину та зміцнює імунітет, можна отримати з харчових джерел, таких як жирна риба, яйця та деякі види молочних продуктів.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Процес приготування, фото championat

Для покращення травлення рекомендується додавати в раціон квашені овочі та харчуватися продуктами, багатими на омега-3, такі як оселедець та горіхи. Овочеві супи на нежирному бульйоні стануть чудовим вибором для серця та здоров'я загалом.

У виборі випічки варто віддавати перевагу тесту з мінімальним вмістом жиру та цукру, а начинки з ягід та фруктів стануть здоровою альтернативою.

Дотримання балансованого харчування, регулярні фізичні вправи та достатній відпочинок допоможуть підтримати організм у здоровому стані протягом усієї зими.

Нагадаємо, в рот, на ялинку і навіть на обличчя: як зробити косметику з мандарин своїми руками - скасуйте замовлення на Нотіно

Раніше ми писали про те, що можна, якщо обережно: як швидко і без наслідків посушити одяг

Як повідомляв Знай.ua, не кладіть у пральну речі з плямами олії та вовною вихованців: 15 помилок при пранні