Господарі, які вирощують овочі на своїх ділянках, зазвичай знають, як його правильно зберігати до весни, але овочі, що купують, у місті не завжди обізнані про те, як зберегти запаси на тривалий термін, тим більше, в умовах перебоїв з електроенергією.

Однак правильне зберігання овочів – це мистецтво, яке допоможе зберегти їхню свіжість протягом усієї зими.

Овочі. Фото: Youtube

При виборі коренеплодів у магазині чи ринку, важливо вибирати середні за розміром екземпляри без ушкоджень, сухі і міцні. Цибуля – це лише один із овочів, який можна зберегти на довгий термін. Інші коренеплоди, такі як морква, буряк та картопля, вимагають особливої ​​уваги при зберіганні.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

Для збереження свіжості овочів рекомендується підтримувати температуру не вище +2°C, забезпечувати постійний свіжий навколишній простір та уникати підвищеної вологості.

Коренеплоди краще зберігати у дерев'яних або картонних ящиках, уникаючи поліетиленових упаковок. На захищеному від світла балконі, їх можна накрити темною тканиною для запобігання влученню світла. Екологічні кошики або сітки овочеві також є хорошим вибором для зберігання.

Овочі. Фото: Youtube

Моркву та буряки найкраще зберігати в ящиках або сітках у прохолодному та сухому місці, а картопля – у прохолодному та темному, щоб запобігти його проростанню.

Для заморожування цибулі та інших овочів їх можна помістити в морозильну камеру, де вони зберігатимуться до 6 місяців. А для зберігання в холодильнику кожну цибулину рекомендується загорнути в окремий папір.

Важливо, ніколи не зберігайте цибулю разом із морквою, буряком чи картоплею, щоб уникнути прискореного погіршення овочів.

Нагадаємо, домашня "хімія", яка допоможе прибрати неприємну жовтизну з постільної білизни: три рецепти

Вам буде корисно дізнатися,не піддавайтеся спокусі: дієтологи застерегли від неконтрольованого пожирання мандаринів

Як повідомляв Знай.ua, про здорові зуби можна забути: стоматолог назвав 5 продуктів, до яких потрібно ставитися з обережністю