Настала зима, а отже, що почався і сезон мандаринів та апельсин. Тому дуже актуальним буде лайфхак про те, як прибрати шкірку з фруктів, при цьому не забруднивши все довкола соком.
Апельсин є дуже популярним фруктом, адже він приваблює як величезною кількістю вітамінів у своєму складі, так і приємними асоціаціями з новорічними святами.
Щоправда, не всім подобається процес очищення цього фрукта. Адже часто цей процес закінчується безліччю липких плям і заляпаними руками. Тому багатьом буде цікаво дізнатися, як зняти шкірку з апельсина, зберігши весь сік продукту.
Як очистити апельсин, не проливши жодної краплі соку
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Спочатку зробіть на фрукті круговий надріз, при цьому не торкаючись соковитого м'якуша. Тому для цієї справи вам знадобиться досить гострий ніж.
Тепер скористайтесь звичайною столовою ложкою. Просуньте її живець під шкірку в місці надрізу, а потім пройдіться ним по колу, акуратно відокремлюючи м'якоть. Зробіть те саме і з іншою половинкою апельсина. Далі візьміть апельсин двома руками та одночасно повертайте його в різні боки.
Завдяки таким нехитрим діям ви отримаєте в результаті шкірку цитрусу у вигляді двох чашок, а також гарний і не пошкоджений очищений апельсин, який зберіг у собі весь сік і не забризкав простір навколо.
Нагадаємо, що воду з колодязя будуть пити ще й ваші онуки: як правильно доглядати.
Раніше ми повідомляли, що в жодному разі не викидайте: квітникарі підказали як можнавикористовувати апельсинову шкірку.