Психолог Броні Уер, яка працювала з пацієнтами, які вмирали, записувала їх роздуми в останні дні життя. Ґрунтуючись на цьому досвіді, вона надала кілька цінних порад тим, хто вже переступив поріг старості і вважає, що зміни в життя пізно вносити.

Уер зазначила, що багато її пацієнтів в останні моменти ділилися своїми жалю. Одне з найпоширеніших було: бажання жити сміливіше, слідуючи своєму шляху, а не виправдовуючи очікування оточуючих, пише CNBC.

"Дуже важливо спробувати здійснити хоча б деякі свої мрії, поки не пізно", - пише психологіня у своїй книзі.

Вона наголошує, що часто бачить це у своїх пацієнтів, прагнучи навчити їх цінувати кожен момент часу та припиняти болючі жалю.

Прийом у психолога, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Коли ми усвідомлюємо, що час обмежений, наші цінності стають зрозумілішими. Ми перестаємо дбати про поверхневі речі і стаємо сфокусованішими на важливих рішеннях.

Цей свідомий підхід змінює наше ставлення до виборів. Ми більше не піддаємося необхідності миттєвого успіху чи визнання, а робимо рішення, які справді відповідають нашим справжнім бажанням.

"Коли дерматолог каже вам, що хоче зробити біопсію плями неправильної форми, оскільки вона виглядає передраковою, ви не подумаєте про високоефективний імідж, який ви ретельно створили серед своїх колег"

Сьогодні можна почати з чистого аркуша, уникаючи майбутнього жалю. Не варто чекати і потім шкодувати про пропущені моменти. Якщо вам важлива присутність поряд з вашими близькими сьогодні, це буде важливо і через роки.

"Велика різниця між сьогоденням і майбутнім у тому, що у вас є можливість щось зробити сьогодні", - каже Уер.

Жалюєте про поточні рішення? Це чудовий момент, щоб почати змінювати своє життя.

Психолог Броні Уер також пропонує вправу, що включає прощання з людьми так, наче це остання зустріч. Це допомагає висловити подяку за всі моменти, проведені разом.

"Почніть з однієї людини сьогодні. Завтра зо дві. Працюйте по-своєму, поки це стане частиною вашого повсякденного життя», – рекомендує вона.

Варто нагадати, ідіть у магазин вже зараз, а то потім не купіть: які свічки потрібно купити на випадок блекаутів

Раніше ми писали про те, що якщо вас турбують темні кола під очима: кілька способів позбутися їх