Не кожен знає, як почистити оселедця правильно. А це можна зробити без зайвої мороки і лише за 2 хвилини.

Як швидко обробити оселедець розповідає сайт "Зі смаком".

Оселедець, фото: кадр з відео

Як швидко почистити оселедець:

Спочатку підготуйте обробну дошку, гострий ніж і ємність, в яку ви відкладатимете ікру або молоки. А далі, якщо слідуватимете інструкції, то отримаєте ідеальне філе оселедця для бутербродів або закусок.

1. Рухаючись від голови риби до хвоста, сперечайте черевце оселедця гострим ножем.

Популярні новини зараз

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Показати ще

Оселедець, фото: кадр з відео

2. Вийміть молоко або ікру. Відставте їх у окремій ємності.

3. Відріжте хвіст та голову риби. Вичистіть нутрощі оселедця.

4 Вимийте кишки під проточною водою, видаливши темну плівку на внутрішній частині очеревини.

5 Зробіть поздовжній надріз по хребту. При цьому важливо обійти плавець на спині з обох боків.

6. Потягніть плавці. Вони досить легко від'єднаються від очеревини разом із шкіркою. Підчепіть шкірку ножем, знімайте її до хвоста. За надрізом на спині відокремте філе від кістки.

У такий спосіб почистити оселедець вийде з першого разу. Багато хто завжди робить одну і ту ж помилку, відрізаючи плавці разом з хвостом і головою. Але якщо їх залишити, зняти шкірку в рази легше.

Маринований оселедець, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що за неохайна сосиска, приберіть: як правильно їх варити, щоб вони не лопалися .

Раніше ми повідомляли, що банки почали вибухати або розсіл помутніло: як вирішити популярні проблеми з консервованими огірками.