Не кожен знає, як почистити оселедця правильно. А це можна зробити без зайвої мороки і лише за 2 хвилини.
Як швидко обробити оселедець розповідає сайт "Зі смаком".
Як швидко почистити оселедець:
Спочатку підготуйте обробну дошку, гострий ніж і ємність, в яку ви відкладатимете ікру або молоки. А далі, якщо слідуватимете інструкції, то отримаєте ідеальне філе оселедця для бутербродів або закусок.
1. Рухаючись від голови риби до хвоста, сперечайте черевце оселедця гострим ножем.
Водіїв попередили про важливий документ: не подбаєте – готуйте валізу грошей
Гороскоп на сьогодні, 18 квітня: п'ятниця змінить плани – фінансові втрати та несподіваний шанс
Стосується одержувачів пенсій, субсидій та пільг: важливе попередження від ПФУ
Заробив більше ніж треба - плати штраф: українцям встановили нові правила
2. Вийміть молоко або ікру. Відставте їх у окремій ємності.
3. Відріжте хвіст та голову риби. Вичистіть нутрощі оселедця.
4 Вимийте кишки під проточною водою, видаливши темну плівку на внутрішній частині очеревини.
5 Зробіть поздовжній надріз по хребту. При цьому важливо обійти плавець на спині з обох боків.
6. Потягніть плавці. Вони досить легко від'єднаються від очеревини разом із шкіркою. Підчепіть шкірку ножем, знімайте її до хвоста. За надрізом на спині відокремте філе від кістки.
У такий спосіб почистити оселедець вийде з першого разу. Багато хто завжди робить одну і ту ж помилку, відрізаючи плавці разом з хвостом і головою. Але якщо їх залишити, зняти шкірку в рази легше.
Нагадаємо, що за неохайна сосиска, приберіть: як правильно їх варити, щоб вони не лопалися .
Раніше ми повідомляли, що банки почали вибухати або розсіл помутніло: як вирішити популярні проблеми з консервованими огірками.